Arbeidsongeschiktheid : rechtsgevolgen voor werkgever en werknemer - Demeestere, Stijn, ....-; De Schoenmaeker, Karel, 1990- (Mechelen : Wolters Kluwer, 2017)
De al dan niet langdurige afwezigheid van werknemers ten gevolge van ziekte vormt voor ondernemingen een toenemend probleem. Taken moeten worden herverdeeld of er moet voor vervanging worden gezocht om continuïteit van diensten te verzekeren. Onzekerheid over de eventuele terugkeer van de zieke werknemer is niet eenvoudig organisatorisch op te vangen. De functie is mogelijks al overbodig geworden of de vervanger blijkt ondertussen zijn kwaliteiten op overtuigende wijze te hebben aangetoond. De personeelsdienst wacht dan angstig de dag af waarop de zieke werknemer zich plots terug op het werk aanbiedt.
Keywords: Arbeidsongeschiktheid; Personeel ; ziekte