Protocol Dyslexie Hoger Onderwijs - Kleijnen, Ria (Maria Hubertina Leonarda), 1954-; Loerts, Marchien, ....- (Antwerpen : Garant, 2006)
Het aantal studenten in het hoger onderwijs met een functiebeperking varieert volgens verschillende onderzoeken van 5 tot 10 procent. Daarvan zijn er zeker 30 % studenten met dyslexie. Met dit Protocol Dyslexie Hoger Onderwijs hopen de auteurs een bijdrage te leveren aan het vergroten van de kennis, vaardigheden en attitude van zowel medewerkers van opleidingen als van de dyslectische studenten zelf. Ook biedt dit protocol handreikingen om eigen instellingsbeleid te ontwikkelen op het gebied van dyslexie en te voorzien in de implementatie ervan. Het is dus een inhoudelijke en procedurele handreiking om maatwerkgerichte begeleiding en bij de instelling passend beleid te ontwikkelen.
Keywords: Dyslexie