Onderkenning en aanpak van leesproblemen en dyslexie - Verhoeven, Ludo Thomas Wilhelmus, 1950-; Wentink, Hanneke, ....- (Antwerpen : Garant, 2008)
Leesproblemen en dyslexie staan de laatste jaren volop in de belangstelling en zijn daardoor steeds minder de onbekende terreinen van vroeger. Volgens de auteurs van Onderkenning en aanpak van leesproblemen en dyslexie spreken we van dyslexie zodra er hardnekkige problemen met de verwerking van taalspecifieke informatie optreden. Deze problemen uiten zich in het lezen en spellen op woordniveau. Daarbij is er sprake van specifieke neurobiologische afwijkingen in gebieden van de hersenen die betrokken zijn bij de verwerking van letters en klanken. Ook is er eensgezindheid over het bestaan van een genetische basis voor dyslexie. Om kinderen met dyslexie adequaat te kunnen helpen zijn er goede afspraken nodig met de onderwijsinstelling.
Keywords: Leesstoornissen ; basisonderwijs