Opvoeden in de klas - Van Den Broeck, Herman, 1955- (Leuven : LannooCampus, 2015)
Derde, herziene uitgave van dit handboek voor (beginnende) leraren over de belangrijke rol van pedagogiek in het onderwijs: hoe ga je als professional in pedagogisch opzicht om met de leerlingen die in de onderwijssituatie aan je zorgen zijn toevertrouwd? Het boek biedt een rijk palet aan ingrediënten die op positieve wijze iets toevoegen aan professionele houding, vaardigheden en achtergrondkennis. Goede leraren leveren een bijdrage aan het verwezenlijken van de droom van hun leerlingen. Zij stimuleren hen tot een kritisch-creatieve houding, zij leren hen normen & waarden hanteren als bakens voor het leven, zij stemmen af met hun leerlingen en investeren maximaal in hun talent, zij zijn hun beschermengel. Op afgewogen wijze, gestoffeerd met tal van praktijkvoorbeelden, wordt aandacht besteed aan communicatie: principes en technieken, educatief ontwerpen, belonen en straffen, het fenomeen pesten, leerstijlen, menselijke interactie, emotionele intelligentie en ‘flow'. Deze uitgave is een schatrijk vademecum voor elke leraar met hart en ziel. Met eindnoten – helaas zonder register. © NBD Biblion
Handboek over de rol van pedagogiek in de het (voortgezet) onderwijs.
Keywords: Leerlingbegeleiding - Onderwijs en opvoeding