Hoogsensitief : wat je moet weten - Van Hoof, Elke, ....- (Leuven : LannooCampus, 2017)
2 op de 10 mensen zijn hoogsensitief Wat is hoogsensitiviteit en wat is het niet? Hoe bepalen we wie hoogsensitief is? Hoe gaan we ermee om op school of op de werkvloer? Liefst 1 op de 5 personen is hoogsensitief. Dat is meer dan 1 miljoen Vlamingen en meer dan 3 miljoen Nederlanders. Toch werden mensen met hoogsensitiviteit lange tijd stiefmoederlijk behandeld door de wetenschap. Bovendien is de alternatieve informatie die mensen kunnen lezen in blogs, kranten en tijdschriften niet altijd even betrouwbaar. Hoogsensitief biedt een stand van zaken van het huidige wetenschappelijke onderzoek. Het legt uit wat hoogsensitiviteit is, hoe je het kunt herkennen en hoe je kunt omgaan met de problemen die hoogsensitieve personen soms, maar zeker niet altijd, ervaren. Dit boek is een onmisbaar naslagwerk voor iedere professional die met hoogsensitieve mensen in contact komt.
Keywords: Hooggevoeligheid