Economie als menswetenschap - Timbremont, Christophe, ....- (Gent : Academia Press, 2016)
Wat is economie? Hoe werkt het? En welke impact hebben economische problemen op ons dagelijks leven? Economie als menswetenschap legt de kern en de context van deze vraagstukken bloot. De economie is gestoeld op een uniek mens- en wereldbeeld. Christophe Timbremont laat studenten kennismaken met economische denkers zoals Adam Smith, Karl Marx en John Maynard Keynes. Tegen die theoretische achtergrond bespreekt hij de economische kringloop, belastingen en inkomens. Dit boek gaat in op de individuele keuzes van consumenten en producenten, maar ook op het bekendste economische fenomeen: geld. Dit alles roept kritische vragen op over ons economisch systeem en de richting(en) die het kan uitgaan. Economie als menswetenschap staat vol voorbeelden, achtergrondinformatie, interessante links en uitgewerkte casussen. Het is op maat gemaakt voor studenten en andere lezers die inzicht willen krijgen in maatschappelijk-economische problemen en hun plaats binnen de menswetenschappen.
Keywords: Economie -- Hoger onderwijs