Maar zo heb ik het geleerd! : de waarheid achter 50 taalkwesties - Van Wingerden, Wouter, 1977-; Taalwerkplaats; Landsbergen, Frank, 1977- (Utrecht : Van Dale, 2017)
Eyeopener voor taalfanaten! Kunstmatige taalregels ontmaskerd 'Een aantal is enkelvoud!' 'Geen komma voor en!' Regels die echte en zelfbenoemde schoolmeesters al generaties lang verspreiden. Maar kloppen ze wel? Taalexpert Wouter van Wingerden zocht 50 hete hangijzers tot op de bodem uit én vroeg mensen om hun oordeel. De uitkomst: strenge oordelen (hun hebben), nuance (je kan, zwaar wegen), nieuwe inzichten (reizigers worden verzocht) en verrassingen: hij wilt en de data is komen onstuimig op. "Een boek dat je wilt (of is het wil?) lezen!" - Taalvoutjes "Taalmist trekt op dankzij Wouter van Wingerden." - Frits Spits
Een taaldeskundige behandelt vijftig heikele taalkwesties.
Keywords: Nederlandse Taalunie; Taalgebruik