Ontwerpen van technische innovaties : door onderzoek, creatief denken en samenwerken - Oskam, Inge, ....-; Souren, Paul, ....-; Berg, Inge, ....-; Cowan, Kevin, ....-; Holting, Lukien, ....- (Groningen : Noordhoff, 2017)
Ontwerpen van Technische Innovaties biedt studenten een praktische ontwerpmethode voor het doen van onderzoek en het maken van innovatieve ontwerpen in multidisciplinaire teams. Het volledige ontwerpproces komt aan bod, vanaf de innovatievraag tot en met het ontwikkelen en testen van een effectieve oplossing. Per thema - samenwerken, onderzoeken, creatief denken, experimenteren en ondernemen - worden concrete tools aangereikt, gericht op technologische innovaties. Alle hoofdstukken eindigen met handige samenvattingen en tips voor verdiepende websites en bronnen. Ontwerpen van Technische Innovaties is geschikt voor de propedeusefase van opleidingen als Industrieel Product Ontwerpen, Werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde, Civiele Techniek en bijvoorbeeld ook Marketing, Communicatie en Media Design.
Keywords: Innovatie ; ondernemingen; Marketing; Marktonderzoek; Productontwikkeling