Academisch schrijven tijdens de hogere opleiding : 'De pen is machtiger dan het zwaard'. - Cornelis, Gustaaf C., 1966- (Kalmthout : Pelckmans Pro, 2017)
Het maakt niet uit welke opleiding je aan een hogeschool of universiteit volgt, binnen de kortste keren zal je aan het schrijven gaan. De opdracht die je zal krijgen, is niet te vergelijken met een schrijftaak zoals je die in het secundair onderwijs kreeg. De lat ligt meteen veel hoger omdat je docenten verwachten dat je academisch schrijft. Om de kunst van het academisch schrijven onder de knie te krijgen, heb je zowat drie jaar de tijd. Het onderwijzend team zal je bijstaan in een leerproces dat, met vallen en opstaan, zal resulteren in afstudeerscripties zoals de bachelorpaper. De beste aanpak is echter om van bij de meet je beste beentje voor te zetten. Dit boek helpt je daarbij. Het legt van naald tot draad uit wat academisch schrijven inhoudt en hoe je je er in kan bekwamen. Er is eigenlijk niets moeilijks aan: het heeft vooral te maken met een academische ingesteldheid en het strikt volgen van methoden. Dit boek is bedoeld voor de bachelorstudent. Onderwerpen die de revue passeren, zijn onder andere de essentie van het academisch schrijven, de keuze van de bronnen, internetgebruik, inzicht in de opdrachten, verwijsmethoden, taalzorg, tijdindeling en eindafwerking.
Keywords: Schrijftechnieken