Klaskit : tools voor topleraren - De Bruyckere, Pedro, 1974- (Leuven : LannooCampus, 2017)
WAAROM MOETEN KINDEREN NOG UIT HET HOOFD LEREN?WORD JE DOOR MEER VAKKENNIS AUTOMATISCH EEN BETERE LERAAR?HOE ZET JE EEN HELE KLAS OPTIMAAL AAN HET DENKEN?Lesgeven kun je niet aan de hand van een checklist. Er is geen lijst van recepten die ervoor zorgt dat leerlingen dag na dag een geijkt stappenplan doorlopen en aan het eind van het schooljaar de juiste leerstof kunnen opdreunen. Niet alles werkt bij iedereen met hetzelfde resultaat of in dezelfde context.Maar dat betekent niet dat er geen hulpmiddelen zijn die impact hebben. In dit boek gaat pedagoog Pedro De Bruyckere vanuit die gedachte op zoek naar methoden die écht werken, en onderzoekt hij in welke omstandigheden ze werken, voor welke doelgroep, en waarom.Klaskit levert een praktisch beeld op van wat leren inhoudt en schept overzicht in de massa aan tegenstrijdige ideeën over onderwijs. Want wie onder meer weet hoe je effectieve feedback geeft, hoe je het best een relatie opbouwt met je leerlingen en wat een sterke schoolvisie kan opleveren, heeft de tools in handen om een topleraar te worden.
Keywords: Onderwijspraktijk ; Didactiek