Nooit meer naar de dokter : hoe u zelf kan zorgen dat u gezond bent en blijft - Bingé, Servaas, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2017)
Waarom gaan we naar de dokter? Huisarts Servaas Bingé gaat op zoek naar de redenen waarom mensen hem consulteren. Vaak was het doktersbezoek overbodig of onnodig. Want mensen kunnen voor een groot deel hun gezondheid zélf bepalen. Door preventie, dus door anders te leven, te bewegen, te eten. Of door een beroep te doen op andere mensen of dingen in de eerste lijn: een verpleegkundige, een diëtist, een gezondheidscoach of zelfs de computer en apps. Dokter Bingé reikt in dit boek alle nodige tools aan om je gezondheid zelf in eigen handen te nemen. Naar de dokter hoef je alleen nog wanneer het echt nodig is. Dat betekent een herwaardering van het beroep. Met de patiënt als winnaar. En een betere gezondheidszorg voor iedereen als eindresultaat.
Keywords: Gezond leven