(Over)Leven : mijn strijd als transvrouw, arts & politica - De Sutter, Petra, 1963-; Lahousse, Elke, ....- (Antwerpen : Manteau, 2016)
Jarenlang leefde Petra De Sutter als vrouw in een mannenlichaam, tot ze op haar veertigste besloot zich te bevrijden en de transitie te maken. In dit openhartige boek kijkt de befaamde gynaecologe terug op de bepalende momenten in haar leven. Ze graaft diep in haar ziel: hoe heeft ze het gevecht met zichzelf overleefd? Waar heeft ze de veerkracht gevonden om uiteindelijk de gelukkige vrouw, partner, ouder, professional en politica te worden die ze nu is? De Sutter blikt ook vooruit: wat zijn de uitdagingen waar ze als topwetenschapper en vruchtbaarheidsspecialiste voor staat? Zijn er in de eenentwintigste eeuw grenzen aan de maakbaarheid van de mens? Moet de politiek daarop ingrijpen? En wat zijn de maatschappelijke thema's waar zij zich als Groen-politica hard voor maakt? PROFESSOR PETRA DE SUTTER (1963) is arts-gynaecoloog en hoofd van de Afdeling voor Reproductieve Geneeskunde aan het UZ Gent. Daarnaast is ze senator voor Groen en lid van de Raad van Europa. Samen met journaliste Elke Lahousse (Knack Weekend) tekende ze haar verhaal
Gesigneerd
Keywords: Transseksualiteit