Zó blijf je een sterke leerkracht - Dehandschutter, Johan, ....- (Leuven : Acco, 2017)
Werk elke dag aan een kleine of grote verandering. Durf bekend terrein te verlaten. Denk aan wie je als leerkracht heel graag wilt zijn. Creëer je eigen verhaal. Zó blijf je een sterke leerkracht biedt je een praktisch concept om je motivatie voor je job in het onderwijs hoog te houden. Auteur Johan Dehandschutter heeft 35 jaar ervaring als leraar in het secundair onderwijs en 10 jaar als mentor van zijn startende collega's. Hij legt in een heldere taal uit hoe motivatie werkt en hoe je die inzichten kunt toepassen in je eigen onderwijspraktijk. Het boek is een bruikbaar instrument met overzichtelijke schema's, puntsgewijze samenvattingen en praktische invulroosters. Het biedt inspiratie voor alle dimensies van het leraarschap. Met de bijgevoegde actiefiches kun je je motivatie concreet vormgeven. Het boek bevat verschillende getuigenissen van leerkrachten die hun eigen motivatie sterk hebben ontwikkeld. Neem dit boek mee in je boekentas. Het is geschreven in korte fragmenten zodat je er altijd, wanneer het je even past, een stuk motivatie uit kunt putten.