Handboek auteursrecht : editie 2017-2018 - Van der Perre, Katrien, 1972-; Voorhoof, Dirk, 1956-; Lievens, Eva, 1979- (Gent : Academia press, 2017)
Auteursrecht is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Je komt ermee in contact bij het downloaden van je favoriete muziek of van foto's op internet, bij het plaatsen van video's op Facebook, het kopiëren van teksten, het beluisteren of bekijken van nieuwsberichten en reclameboodschappen op radio en televisie, het lenen van een boek in de bibliotheek, of bij het kopen van een ticket in de bioscoop.Dit handboek is een kennismaking met de basisprincipes van het auteursrecht en gerelateerde rechten, en hun toepassing in verschillende media (journalistiek, film, theater, reclame en het internet). De vermogensrechten en morele rechten worden uitgebreid toegelicht, net zoals het contractenrecht en uitzonderingen op het auteursrecht. Elk hoofdstuk sluit af met een aantal oefenvragen.Dit handboek auteursrecht is in de eerste plaats bestemd voor studenten, en het is tegelijk een toegankelijk naslagwerk voor iedereen die meer te weten wil komen over auteursrecht.
Keywords: 347.78 <493> -- Auteursrecht--België.