Kritisch zoeken, denken en evalueren : informatievaardigheden als 21st century skill - Niezink, Lidewij W., ....- (Groningen : Noordhoff Uitgevers, 2017)
Het nieuwe boek Kritisch zoeken, denken en evalueren combineert op unieke en effectieve wijze kritisch denken en informatievaardigheden. Studenten leren efficiënt informatie te zoeken, vinden, gebruiken en te beoordelen. Hiermee sluit het boek uitstekend aan op de 21st century skills. Waarom kiezen voor Kritisch zoeken, denken en evalueren? * Het enige studieboek dat kritisch denken en informatievaardigheden combineert; * praktische didactiek, leren door te doen; * geeft concrete vorm aan mediawijsheid. Kritisch zoeken, denken en evalueren reikt inzichten en vaardigheden aan rondom het zoeken en kritisch evalueren van bronnen. Ook laat het studenten nadenken over hun eigen cognitieve ontwikkeling en de psychologische mechanismen die ons ervan weerhouden om kritisch met informatie om te gaan. Het boek motiveert studenten en docenten om te reflecteren op het eigen gedrag en helpt om kwalitatief betere beroepsproducten te schrijven. Met activerende opdrachten en interactieve lesmaterialen kunnen studenten de kennis direct praktisch toepassen. Kritisch zoeken, denken en evalueren is HO-breed inzetbaar, met geschikte opdrachten voor uiteenlopende vakgebieden.