Leren interviewen - Hulshof, Marian, ....- (Groningen : Noordhoff, 2016)
Leren Interviewen is een compacte en helder geschreven methode om te leren interviewen). In deze methode wordt het interview gebruikt als onderzoeksinstrument en leidt het tot een schriftelijk product. Het boek is geschreven voor hbo-studenten en cursisten in communicatietrainingen. Het heeft een logische opbouw van algemeen naar specifiek. In kort bestek passeren alle aspecten van het interview de revue, zoals het genre, waarbij de rol van het interview in verschillende beroepscontexten wordt toegelicht. Verder komen aan bod: vraagcategorieën, doorvraagtechnieken, voorbereiden, afnemen en uitwerken van het interview. De theorie krijgt kleur dankzij voorbeelden uit kranten, tijdschriften en tv-programma's. Oefeningen plaatsen het trainingsproces in de maatschappij en maken de informatie direct toepasbaar.