Spreektaal : gesprekken voeren in 5 talen : español, français, Nederlands, English, Deutsch. - Campe, Petra, ....-; De Smet, Vincianne, 1962-; Goethals, Patrick, 1971- (Antwerpen : De Boeck, 2015)
SpreekTaal is een compendium met talloze idiomatische constructies in het Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans. Deze uitdrukkingen kun je gebruiken in bijna elke denkbare gesprekssituatie: om iemand aan te spreken, iemand te bedanken, te reageren op iemand die je bedankt, en ga zo maar door. Meer dan 150 communicatieve functies komen zo aan bod. Er werd bewust gekozen voor een meertalige en communicatieve aanpak. Het is niet de bedoeling om letterlijke vertalingen naast elkaar te plaatsen. Wel leer je per taal een aantal constructies die je toelaten gepast te reageren. Het boek SpreekTaal vormt de kern van een meer omvattend project. Daartoe behoren ook: * een elektronische databankpublicatie (november 2007); * een uitgebreide elektronische oefeningenmodule voor zelfstudie; * een didactische activiteitenset voor conversatielessen. De databank en de oefeningen zullen toegankelijk zijn via de website www.spreektaal.be. In de prijs van het boek zit ook de toegang tot de digitale oefeningenmodule voor één jaar. Voor de prijzen van andere combinatiemogelijkheden (databank, enkel elektronisch pakket,...) neemt u contact op met katy.buelens@uitgeverijdeboeck.be. Het redactieteam van SpreekTaal bestaat uit ervaren docenten van het departement Vertaalkunde van de Hogeschool Gent. Alle uitdrukkingen werden ook grondig nagekeken door native speakers.
Keywords: Meertaligheid; Retorica; Spreekkunst; Spreekvaardigheid