Telewerk en huisarbeid - Hellemans, Line, ....-; Karreman, Eva, ....- (Mechelen : Wolters Kluwer Belgium, 2018)
Telewerk is reeds een aantal jaren in opmars, dankzij de vele voordelen voor werkgever en werknemer. Het werken op afstand maakt echter een directe controle onmogelijk. Telewerk heeft ook gevolgen voor heel wat andere aspecten van de arbeidsrelatie, zoals arbeidstijd, welzijn op het werk, en vergoeding van kosten. Duidelijke afspraken tussen werkgever en werknemer zijn dan ook essentieel. In dit werk worden de belangrijkste rechten en plichten van werkgever en werknemer bij (occasioneel) telewerk behandeld. De relevante wetgeving wordt besproken op een praktijkgerichte manier. Aangezien telewerk een bijzondere vorm van huisarbeid is, en telewerk en huisarbeid nauw verweven zijn, wordt ook aandacht besteed aan huisarbeid. De essentiële wetgeving en een aantal gebruiksklare modellen, maken tevens deel uit van dit werk.