Verder studeren met autisme : praktische handvatten voor (toekomstige) studenten hoger onderwijs, docenten, leerkrachten en begeleiders - Vloeberghs, Isabelle, ....-; De Pau, Ruth, ....- (Brussel : Politeia, 2018)
Steeds meer jongeren met autisme studeren verder in het hoger onderwijs. Het boek ‘Verder studeren met autisme' biedt hen houvast bij de overgang van het secundair naar het hoger onderwijs en tijdens hun verdere studieloopbaan. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt het leren en leven van jongvolwassenen met een autismespectrumstoornis of ASS in beeld gebracht. Daarnaast wordt de studieloopbaan doorlopen, van studiekeuze tot werk zoeken, met tien thema's uit het studie- en studentenleven. Telkens worden de sterktes en beperkingen van studenten met ASS belicht, en worden er tips aangereikt voor studenten en hun omgeving. ‘Verder studeren met autisme' werd ontwikkeld voor studenten in het hoger onderwijs en hun begeleiders en docenten maar ook voor leerlingenbegeleiders, leerkrachten en leerlingen van het secundair onderwijs die weldra de overgang zullen maken naar het hoger onderwijs.
Keywords: Autisme