Digitalis : hoe we onze wereld kunnen heruitvinden - Geerts, Thierry, ....- (Tielt : Lannoo, 2018)
Al te vaak schildert men de digitale revolutie af als een horrorscenario: weg bedrijven, weg jobs, weg toekomst. Of men beperkt zich tot aanbevelingen voor ondernemingen om niet ten onder te gaan aan de enorme disruptie die op hen afomt. In zijn boek pleit Thierry Geerts (Google-directeur België en Luxemburg) ervoor om het woord 'disruptie' te vervangen door 'heruitvinden'. Neem de auto: de manier waarop we nu 50 jaar met zijn allen rondrijden heeft geen toekomst meer. We staan stil, er vallen nog steeds veel doden en gewonden in het verkeer en we vervuilen teveel. Elektrische, zelfrijdende auto's zijn veiliger en efficiënter. Ze kunnen door meer mensen gedeeld worden en parkeren zich buiten de stad. Misschien hebben we zelfs geen eigen wagen meer nodig? Dit boek is ook een 'wake-up call' voor België. Wij hebben in het verleden aan de spits gestaan van de industriële en computerrevolutie, maar zullen we dat ook kunnen voor de digitale omwenteling?
Meersseman, Stijn
Keywords: 520.7.