Basisboek Journalistiek - Willemars, Malou, ....-; Douma, Aline, ....-; Bakker, Piet, 1953-; Kussendrager, Nico, 1947- (Groningen : Noordhoff, 2018)
Basisboek Journalistiek is sinds 1992 een standaardwerk voor journalistieke opleidingen. Het is geschreven met het oog op alle media: online, tv, radio en print. Stap voor stap maken studenten kennis met de verschillende fases van het journalistieke proces. Aan de hand van praktijkvoorbeelden, oefeningen en dilemma's leren ze wat het journalistieke vak inhoudt. Alle hoofdstukken starten met een actuele casus. Verder bevat deze editie samenvattingen, begrippen en een literatuurlijst. De volgende onderwerpen komen aan bod: nieuws(garing) en journalistieke relevantie, bronnen beoordelen en verantwoorden, verhalen maken voor verschillende media, verhalen verkopen en verspreiden.