Feitenkennis : 10 redenen waarom we een verkeerd beeld van de wereld hebben en waarom het beter gaat dan je denkt - Rosling, Hans, ....-; Rosling, Ola, 1975-; Rosling Rönnlund, Anna, 1975- (Houten : Spectrum, 2018)
Waar bij velen van ons het angstzweet uitbreekt zodra het woord 'statistiek' ter sprake komt, zag Hans Rosling het als zijn missie om het belang van data en feiten in onze kijk op de wereld aan te moedigen, en het liefst op een zo'n vermakelijk mogelijke manier. In dit opmerkelijke boek onderzoekt Rosling globale trends aan de hand van populaire misvattingen als 'er zijn twee soorten landen: rijk en arm' en 'de natuur is altijd goed'. Dit doet hij in zijn karakteristieke persoonlijke stijl die velen zullen kennen van zijn spraakmakende TED Talks. Volg deze datakunstenaar voor een allerlaatste keer in zijn wondere wereld van de statistiek waarmee hij aantoont dat zelfs het ogenschijnlijk onmogelijke toch mogelijk is. We houden er niet van om voor de gek gehouden te worden, en daarom helpt Rosling ons de feiten te omarmen om zo de wereld in een ander daglicht te zien.
Keywords: Statistiek ; wereldbevolking