Handboek auditing - Dries, Rudi, ....-; Van Brussel, Lieven, ....-; Willekens, Marleen, ....- (Antwerpen : Intersentia, 2011)
Het Handboek Auditing biedt een duidelijk overzicht van de theorie en praktijk van financiële en operationele audits. In het boek worden de verschillende auditbegrippen en auditdoelstellingen didactisch toegelicht en wordt een overzicht gegeven van de organisatie van het auditberoep in België, de Verenigde Staten en de ons omringende landen. De auteurs bespreken de risicoanalyse in het kader van een audit en de evaluatie en het gebruik van de internecontrolesystemen bij de uitvoering van de auditwerkzaamheden. Het boek besteedt uitvoerig aandacht aan de operationele en financiële audit, waarbij niet nagelaten wordt de verschillende audittechnieken grondig te bespreken. Een apart hoofdstuk is gewijd aan het gebruik en de toepassing van steekproeftechnieken die in het auditberoep gangbaar zijn. Het boek is geschreven voor studenten, stagiairs bedrijfsrevisoren en is eveneens een naslagwerk voor iedere revisor en interne auditor. Rudi Dries is Deputy Head of Unit bij de Europese Commissie, Directoraat-Generaal Interne Audit, Brussel. Lieven Van Brussel is bedrijfsrevisor, verbonden aan BDO Bedrijfsrevisoren- Reviseurs d'Entreprises en BDO Global Coordination. Hij is tevens docent aan Lessius Antwerpen en Executive Professor aan EMS-EHSAL te Brussel. Marleen Willekens is gewoon hoogleraar aan de Faculteit economie en bedrijfswetenschappen van de Katholieke Universiteit Leuven, en doceert daar onder meer auditing.
Keywords: Audit ; Boekhouden