Algemene economie - De Borger, Bruno L., 1955-; Van Poeck, André, 1949-; Bouckaert, Jan Michel Cornelius, 1965-; De Graeve, Diana, ....- (Berchem : De Boeck, 2018)
Een heldere inleiding in de concepten, theorieën en toepassingen van de fascinerende wetenschap die economie heet: dat is Algemene economie. De nadruk ligt daarbij op een analytische aanpak: heldere en beknopte redeneringen, zonder al te veel afleidende beschrijvingen instructieve verwijzingen naar de concrete Belgische of Europese context grafische voorstellingen en numerieke voorbeelden kaders die onderwerpen uitdiepen of concrete praktijkvoorbeelden leveren Het eerste deel van het boek is gewijd aan de micro-economie (marktmechanisme, afleiding van de vraag, productie en kosten van bedrijven op korte en lange termijn, prijsvorming onder verschillende marktstructuren, marktimperfecties). In de volgende hoofdstukken komt de macro-economie aan bod (economische groei, macro-economisch evenwicht, consumptie en investeringen, de aggregatieve vraag, de budgettaire en monetaire politiek, werkloosheid en inflatie). De laatste hoofdstukken geven een inleiding in de internationale economie en het internationaal monetair stelsel. Extra onlinemateriaal digitale oefenmodule extra oefeningen lijst van kernbegrippen PowerPointpresentatie voor de docent
Keywords: Economie -- Hoger onderwijs