Sociologie : een hedendaagse inleiding : editie 2018 - Bracke, Piet, 1961-; UGent. Faculteit Letteren en Wijsbegeerte; Van Houtte, Mieke, 1971-; Van de Putte, Bart, 1973-; Vermeersch, Hans, 1976- (Gent : Academia Press, 2018)
De wereld verandert razendsnel. Het zwaartepunt van de economie verschuift van West naar Oost, we staan voor ecologische uitdagingen, de vergrijzing en ontgroening doen de welvaartsstaat kraken, jongens en meisjes volgen massaal hoger onderwijs, de kerken lopen leeg en wellnesscentra vol, het huwelijk maakt plaats voor een verscheidenheid aan samenleefvormen, depressie lijkt alomtegenwoordig, maar we leven langer dan ooit tevoren ... Het is niet eenvoudig om de betekenis, de oorzaken en de gevolgen van die fenomenen te begrijpen. Misschien kan de sociologie, als wetenschap die de samenleving bestudeert, daarbij een handje helpen. Sociologie, een hedendaagse inleiding is een eerste kennismaking met de studie van de samenleving. Het boek streeft ernaar om theoretisch inzicht en praktische toepassing te combineren. Aan de hand van illustraties en actuele voorbeelden tonen de auteurs hoe de sociologie kan bijdragen tot een beter begrip van de samenleving, en haar impact op ons leven.
Handboek bij cursus 'Menswetenschappen' (Erik Weber)
Keywords: Sociologie