Halal of niet? : alle vragen omtrent islam en onderwijs in Vlaanderen beantwoord - Benhaddou, Khalid, ....-; Le Roi, Emilie, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2018)
Heel veel scholen, leerkrachten, CLB-medewerkers, ouders, leerlingen... hebben vragen over hoe je in de praktijk best omgaat met allerlei vragen die een religie als islam oproept. Wat is voor moslims halal (toegestaan) en wat niet, en waarom? En hoever moet je gaan om daaraan tegemoet te komen op school? Wat met de vraag naar gescheiden zwemmen, hoofddoeken, halal eten, islamitische feestdagen? In hoeverre hou je rekening met de islam in de inhoud van de leerstof? Wat zijn mogelijke tekenen van radicalisering en hoe ga je daarmee om? Khalid Benhaddou, imam en deradicaliseringsexpert, legt uit wat de religieuze en culturele achtergrond en waarde is van wat (sommige) moslims vragen of hoe ze zich gedragen. Emilie Le Roi werkt als aanspreekpunt deradicalisering voor het departement Onderwijs en bekijkt wat de regelgeving zegt. Samen komen ze tot een weloverwogen en bruikbaar advies.
Keywords: Intercultureel onderwijs