De verhuizing van de verzorgingsstaat : hoe de overheid nabij komt - Bredewold, Femmianne, ....- (Amsterdam : Uitgeverij Van Gennep, 2018)
Het bestuur komt dichter bij de burgers en kan beter naar hen luisteren. Hulpverleners komen dichter bij burgers en kunnen hen daardoor sneller en effectiever helpen. En burgers komen elkaar meer nabij: ze gaan meer voor elkaar en hun buurt zorgen en worden daardoor 'zelfredzamer'. Dat zijn drie beloften van de herziening van de Nederlandse verzorgingsstaat sinds 2015. Hoe werken deze beloften van nabijheid in de praktijk uit? Wat doen zij met onze onderlinge verhoudingen? Met onze gevoelens van verbondenheid, verantwoordelijkheid, trots en schaamte? In dit boek doen onderzoekers van de Universiteit voor Humanistiek en de Universiteit van Amsterdam verslag van hun vierjarig onderzoek naar deze vragen. *** toonaangevend boek over de veranderingen in de zorg ***
Jaarboek bij het Tijdschrift voor sociale vraagstukken (TSV) [ISSN 0921-2116]