Leren omgaan met diversiteit in je klas : het GOL(L)D-concept in de praktijk - Van de Putte, Inge, 1976-; De Schauwer, Elisabeth, 1976- (Gent : Academia Press, 2018)
Steeds meer klassen in Vlaamse scholen moeten leren omgaan met diversiteit in onderwijsbehoeften. Er wordt verwacht dat iedereen kan participeren binnen de klasgroep en dat de leraar de touwtjes in handen houdt. Het concept GOL(L)D geldt daarbij als activerende ondersteuning: gericht ondersteunen van leraren in het leren omgaan met diversiteit. De auteurs gaan dieper in op de vernieuwde onderwijssituatie na de invoering van het M-decreet en het opstarten van de ondersteuningsnetwerken. Hun bijdragen bieden inzicht en concrete handvaten in het denken rond diversiteit en ondersteuning en staan stil bij de positie van de verschillende ondersteuners binnen de school.