Communicatiestrategie - Michels, Wil J., 1956- (Groningen : Noordhoff Uitgevers, 2016)
Communicatiestrategie is het eerste boek met concrete communicatiestrategieën. Je leert niet alleen de basis van communicatiestrategie, maar je leert ook hoe je communicatiestrategieën in de praktijk toepast. Helder geschreven, inspirerend en met handige stappenplannen en modellen. Waarom kiezen voor Communicatiestrategie? *het eerste boek met concrete communicatiestrategieën; *met strategiespel op de bijbehorende website; *handige stappenplannen en modellen. In Deel 1 maak je kennis met de basis van communicatiestrategieën. Het tweede deel bevat maar liefst twaalf verschillende strategieën, die allemaal aangevuld zijn met modellen en stappenplannen. Hierdoor zijn ook complexe strategieën goed te begrijpen. Het laatste deel geeft je informatie over de implementatie van de in het tweede deel behandelde strategieën. Deze tweede editie van Communicatiestrategie is nog beknopter en nog beter afgestemd op de praktijk dan de vorige editie. Workshopervaringen en de vele tips van adviseurs en docenten erin zijn verwerkt, elke alinea is herschreven en er zijn een aantal grote wijzigingen doorgevoerd. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je zelf met een creatieve aanpak aan de slag kunt gaan. Er is een nieuw hoofdstuk toegevoegd dat je laat zien hoe je van een analyse tot een strategie kunt komen. Elke strategie eindigt bijna in een contentstrategie. Hiervoor ontwikkelden de auteurs een nieuw model: de Content Circle, dat al veel wordt toegepast in het hbo. Ook nieuw is het Communicatie Canvas, dat de plaats van strategie binnen de totale aanpak van de communicatie helder beschrijft en daarnaast kort ingaat op de overige elementen van het canvas. Verder gaat deze uitgave dieper in op storytelling.
Keywords: Communicatie ; strategie