Zicht op effectiviteit. : Handboek voor resultaatgerichte ontwikkeling van interventies in de jeugdsector. - van Yperen, Tom, ....-; Veerman, Jan Willem, ....-; Bijl, Bas, 1961- (Amersfoort : Wilco, 2017)
De jeugdhulp bestaat uit een veelheid aan personen en instanties die allemaal hun best doen om een goed aanbod te verzorgen. Er is echter dringend behoefte aan methoden om meer zicht te krijgen op de effectiviteit van de hulp en van de preventie. Zicht op effectiviteit biedt een uitstekend kader om in die behoefte te voorzien. Dit handboek introduceert de Resultaatgerichte Ontwikkeling van interventies, kortweg RGOi genoemd: een methode waarmee cliënten, praktijkwerkers, kwaliteitsmanagers en bestuurders optimaal kunnen werken en samenwerken, elk in hun eigen rol. Het gezamenlijke doel is immers: betere resultaten boeken voor jeugdigen en opvoeders. Zicht op effectiviteit is opgenomen in de 'Canon Zorg voor de Jeugd' en wordt volop gebruikt op uiteenlopende opleidingen. Deze uitgebreide en geactualiseerde editie biedt nieuwe inzichten en handreikingen en bespreekt discussiepunten over de ontwikkeling van interventies. Een onmisbaar boek voor praktijkwerkers, managers, wetenschappers en opleiders.
1e druk: Delft : Eburon, 2008.
Met literatuuropgave.
Keywords: 663.2 Bijzondere jeugdzorg; hulpverleningsproces -- 361.2.; jeugdzorg -- 362.7.; sociaal onderzoek -- 301.08.