Artificial stupidity : handleiding voor digitale humanisten - De Smet, Fredo, ....- (Leuven : LannooCampus, 2018)
Het emotionele discours rond technologie leert ons dat technologie ons kan bevrijden maar ook bedreigen. Vandaag lijkt het laatste gevoel te winnen van het eerste. Digitale technologie heeft de maatschappij dan ook in een controlecrisis gebracht. Maar dat hoeft helemaal geen slecht nieuws te zijn. Dit manifest voor Artificial Stupidity vertelt over onze relatie met technologie. Het bevat 10 vuistregels die op een vrolijke en persoonlijke manier helpen meer humanistisch in plaats van mechanistisch te worden.
Keywords: Technologie en maatschappij