Gigantisme : van too big to fail naar trager, kleiner en menselijker - Noels, Geert, 1967- (Tielt : Lannoo, 2019)
Onze wereld lijdt aan gigantisme. De topbedrijven en -organisaties worden steeds groter en machtiger. Dat Champions' League-effect doodt gezonde concurrentie, leidt niet tot duurzame groei en brengt de mens in verdrukking, met welvaartsziektes als burn-out of obesitas tot gevolg. Een gezonde toekomst voor onze economie zal kleiner, trager én gelukkiger zijn. Geen utopische economie, maar een economie die rekening houdt met alle dimensies van de mens: het sociale, het ecologische en het economische. Een economie die zich niet laat leiden door groeiobsessie en de volgende generaties met schulden opzadelt, sociale scheeftrekkingen veroorzaakt en het milieu zwaar belast. Noels pleit er in 10 stappen voor de spelregels bij te stellen om de giganten te temmen, en het individu terug een plaats te geven in de wereldeconomie.
Keywords: BPB9999.; Internationale economie