Zorg voor elkaar - Vandeurzen, Jo, ....- (Antwerpen : Polis, 2019)
We hebben de beste zorg van de wereld. Als we hulp nodig hebben, kunnen we rekenen op professionele zorgverleners. We hebben onze solidariteit goed geregeld en proberen de veranderende wereld zo nauwlettend mogelijk te volgen. Dat maakt van de zorg een laboratorium van de samenleving. Die zorg heeft ingrijpende veranderingen ondergaan. Als Vlaams minister van Welzijn heeft Jo Vandeurzen die veranderingen mee in gang gezet en begeleid. Hij vertelt in ‘Zorg voor elkaar' over de grote thema's die ons de afgelopen jaren hebben beziggehouden en die mee de toekomst van de zorg bepalen: vergrijzing, diversiteit, geestelijk welzijn en vraaggestuurde financiering voor mensen met een handicap. Het doel is telkens een permanente kwaliteitsverbetering en een fijnmazige organisatie van de zorg, bij opvang, begeleiding, preventie en onderzoek. In ‘Zorg voor elkaar' gaat Jo Vandeurzen evenzeer in op de fundamenten van onze gezondheids- en welzijnszorg: wat we ervan verwachten en wat we ervoor overhebben. Goede zorg helpt kwetsbare mensen om te participeren in de samenleving. Ze moet bijdragen tot levenskwaliteit. Jo Vandeurzen is haar grootste pleitbezorger. We hebben de beste zorg van de wereld. Als we hulp nodig hebben, kunnen we rekenen op professionele zorgverleners. We hebben onze solidariteit goed geregeld en proberen de veranderende wereld zo nauwlettend mogelijk te volgen. Dat maakt van de zorg een laboratorium van de samenleving.Die zorg heeft ingrijpende veranderingen ondergaan. Als Vlaams minister van Welzijn heeft Jo Vandeurzen die veranderingen mee in gang gezet en begeleid. Hij vertelt in 'Zorg voor elkaar' over de grote thema's die ons de afgelopen jaren hebben beziggehouden en die mee de toekomst van de zorg bepalen: vergrijzing, diversiteit, geestelijk welzijn en vraaggestuurde financiering voor mensen met een handicap. Het doel is telkens een permanente kwaliteitsverbetering en een fijnmazige organisatie van de zorg, bij opva
Keywords: Organisatie van de gezondheidszorg