Let op mijn woorden - Op de Beeck, Griet, 1973- (Amsterdam : Prometheus, 2019)
Lise weet het niet zo goed, hoe leven gaat. Niet als ze vijftien is, maar evenmin als late twintiger. Ze vindt nochtans dat ze eigenlijk geen reden tot klagen heeft, zoals de meeste mensen die proberen sterk te zijn en het goed te doen. Dus zij gaat door, en probeert diegene te worden die ze denkt te moeten zijn.0'Let op mijn woorden' is een roman over hoe de start van ons bestaan onontkoombaar het vervolg bepaalt, zelfs als dat een blinde vlek blijft. Over families die de rangen sluiten. Over morsige liefde en echte connectie. Over de onontkoombaarheid van verlies en het belang van blijven zoeken. Over de angst om te dromen en een diep verlangen naar beter dat misschien wel bestaat voor wie weigert op te geven. Misschien.0Een verhaal dat alles blootlegt, behalve dat wat je verwacht.0Griet Op de Beeck schreef met dit boek het tweede deel van haar trilogie, al is het ook perfect autonoom te lezen.0In het derde deel zullen alle hoofdpersonages van 'Het beste wat we hebben' en 'Let op mijn woorden' samenkomen in één roman waarin alles wat tot dan toe verhuld bleef voluit mag en moet bestaan.