Liefde in tijden van angst - Lleshi, Bleri, ....- (Berchem : Epo, 2016)
De schrijver, politiek filosoof, mensenrechtenactivist en jongerenwerker in Brussel, beschrijft aan de hand van verhalen van 'gewone mensen' hoe een omslag in de fundamentele waarden van onze samenleving mogelijk is. Concreet pleit hij voor een omslag van een angstsamenleving naar een samenleving die is gebaseerd op liefde, spiritualiteit en solidariteit. In het eerste deel komen verschillende vormen van angst, onveiligheid en onzekerheid aan de orde, die ten grondslag liggen aan de huidige angstsamenleving. Vervolgens staat de liefde centraal, niet in haar gecommercialiseerde en geromantiseerde vorm, maar in haar essentie als groei, ontplooiïng en wederzijdse erkenning. Hierna worden in het slotdeel de contouren geschetst van een samenlevingsvorm die is gebaseerd op deze vorm van liefde. Doel van de auteur is met dit boek zo veel mogelijk mensen te motiveren om na te denken over liefde in tijden van angst. Een actueel en toegankelijk boek, dat er zeker toe kan bijdragen aan dit doel te beantwoorden en een breder publiek aan het denken kan zetten.
Aan de hand van voorbeelden uit zijn dagelijkse praktijk beschrijft de politiek filosoof en mensenrechtenactivist hoe het mogelijk is onze huidige 'angstsamenleving' te veranderen in een samenleving die gebaseerd is op liefde en solidariteit.
Aan de hand van voorbeelden uit zijn dagelijkse praktijk beschrijft de politiek filosoof en mensenrechtenactivist hoe het mogelijk is onze huidige 'angstsamenleving' te veranderen in een samenleving die gebaseerd is op liefde en solidariteit.
Met literatuuropgave.
Bleys, Kjell
Keywords: Philosophy and psychology of culture; Political philosophy. Social philosophy; angst; cultuursociologie; maatschappijkritiek; politieke filosofie