Authentieke intelligentie. : Waarom mensen altijd winnen van computers. - Geraerts, Elke, ....- (Amsterdam : Prometheus, 2019)
In Authentieke intelligentie durft de auteur het thema aan te kaarten dat ons allen wakker houdt: ben ik als mens nog nodig? Terwijl robots steeds meer van onze banen overnemen, buigt ze zich gefascineerd over de vraag waarin de uniciteit van de mens dan wél schuilt. Authentieke intelligentie is een visionair boek dat leest als een trein. De schrijfster neemt ons mee langs een spannende zoektocht naar het bestaansrecht van onze menselijke soort in dit digitale tijdperk, en imponeert met haar betoog over de impact die wij hebben op het verloop van de geschiedenis en de manieren waarop wij de wereld van morgen kunnen vormgeven. Duidelijker klonk een call to action nog nooit.
Keywords: artificiele intelligentie -- Intelligence artificielle