De onsterfelijke onderneming : overleven in disruptieve tijden - Van Dyck, Fons, 1959-; Colruyt, Jozef, ....-; Moortgat, Michel, ....- (Leuven : LannooCampus, 2019)
De levensduur van ondernemingen wordt steeds korter. Velen zullen de komende jaren verdwijnen, slechts enkelen zullen succesvol overleven. Wat maakt een onderneming onsterfelijk in deze disruptieve tijden? Een onsterfelijke onderneming weet hoe ze ...Zich slim aanpast aan een veranderende wereldMet een eenduidige strategie haar doelen moet bereikenMedewerkers, stakeholders, partners én klanten verbindt in een uniek en sluitend systeemHaar DNA (identiteit en cultuur) op de lange termijn bewaakt en veiligstelt In dit boek biedt Fons Van Dyck elke manager een bewezen leidraad om te overleven op de lange termijn. Die toetst hij aan het succes én de mislukkingen uit meer dan 40 jaar Apple, van opgang over ondergang tot wederopstanding. De onsterfelijke onderneming is een uniek pleidooi voor de noodzaak van langetermijndenken, en rekent ongenadig af met gemeenplaatsen en mythes over succesvolle organisaties. Een overlevingskit met praktische tips en do's-and-don'ts voor elke ondernemer in disruptieve tijden.
Keywords: Ondermemingen ; toekomst