Schrijven met impact : bereik als onderzoeker, expert of adviseur lezers buiten je vakgebied - De Ron, Ann, ....- (Gent : Academia Press, 2019)
Hebben je teksten en adviezen niet de impact die ze verdienen? Ben je bang dat lezers buiten je vakgebied je niet of verkeerd zullen begrijpen? Dat alle nuance verdwijnt en alleen een paar foute oneliners overblijven van je jarenlange onderzoek, praktijkervaring of literatuurstudie? Ann De Ron reikt je de tools aan om zelf het heft in handen te nemen. Dit boek bevat een helder stappenplan voor populariserend schrijven en journalistieke wetenschapscommunicatie, met handige tips en sprekende voorbeelden uit alle disciplines. Hierna schrijf je zélf dat tot nadenken stemmend artikel. dat invloedrijke beleidsadvies. dat correct opgepikte persbericht. die pakkende blog. dat scherpe maar onderbouwde opiniestuk. die folder, websitetekst, mailing, boek of subsidieaanvraag. dat opmerkelijke rapport. Schrijven met impact zet je teksten op hun kop. Letterlijk: dankzij een omgekeerde tekststructuur pak je jargon aan en bereik je lezers die voordien hun schouders ophaalden.
Spreken - Schrijven ; Schrijftechnieken