Het festival van Vlaanderen als actor in cultuur - Maes, Francis, 1963-; Segers, Katia, ....-; Gescinska, Alicja Anna, 1981- (Heverlee : LannooCampus, 2019)
Het Festival van Vlaanderen speelt al meer dan een halve eeuw een hoofdrol in het Vlaamse cultuurbeleid. Het bracht als eerste de wereldtop in de klassieke muziek en de podiumkunsten naar Vlaanderen. De formule van samenwerking tussen lokale festivals was uniek. Ondertussen heeft het Festival van Vlaanderen zich aangepast aan een nieuwe realiteit en onderging het een metamorfose tot acht autonome festivals met een scherp profiel. Rijk geïllustreerd biedt het boek een overzicht van het palmares en de energie van het Festival van Vlaanderen. Aanbevolen voor al wie cultuur in Vlaanderen genegen is. Met essay van Alicja Gescinska.