Sociaal werk : mensenrechten in de praktijk - Hermans, Koen, 1976-; Raeymaeckers, Peter, ....-; Roose, Rudi, 1968- (Leuven : LannooCampus, 2019)
Waarom zitten mensenrechten in het DNA van het sociaal werk? Hoe brengen we mensen en groepen in beweging? Welke bruggen zijn nodig tussen individu en samenleving? Mensenrechten staan onder druk. Door uiteenlopende migratiegolven, globalisering en de groeiende kloof tussen laag- en hoogopgeleiden is sociale uitsluiting een bepalende factor in de samenleving geworden. Ook voor professionals in het sociaal werk is het een uitdaging om in deze omstandigheden hun basisopdracht te vervullen. Sociaal werk. Mensenrechten in praktijk benadrukt waarom het streven naar een menswaardig bestaan voor elke persoon tot de kern van het sociaal werk behoort. En vooral: hoe mensenrechten in de praktijk van een beroep kunnen worden toegepast.
Keywords: Mensenrechten; Sociaal werk