Partnergeweld en Emotionally Focused Therapy : vechten voor liefde - Slootmaeckers, Jef, ....-; Migerode, Lieven, ....- (Leuven : LannooCampus, 2020)
Partnergeweld stelt therapeuten en hulpverleners soms voor een lastige situatie. Het lijkt moeilijk te begrijpen dat koppels in een spiraal van geweld verzeilen, maar elkaar toch graag blijven zien. Hoe kunnen koppels weer grip krijgen op wat er gebeurt? Hoe help je mensen hun liefde te behouden en tegelijk hun relatie veilig te maken? Dit boek toont aan dat het overgrote deel van partnergeweld verbonden is met liefde, en eerder om verlies van verbinding draait dan over macht tussen beide partners. Aan de hand van Emotionally Focused Therapy (EFT), de hechtingstheorie en concrete methodes en cases biedt het een omvattende en praktische gids voor relatietherapeuten en iedereen die werkt met dit thema.
Keywords: Emotionally Focused Therapy; Partnergeweld