De conciërge, een rara avis in het arbeidsrecht - Blomme, Franky, ....- (Mechelen : Wolters Kluwer Belgium NV, 2020)
Conciërges worden tewerkgesteld in heel wat verschillende sectoren: industriële bedrijven, vzw's, openbare instellingen, ... Gemeenschappelijk aan de tewerkstelling van deze specifieke groep van werknemers is dat ze ook wonen op hun arbeidsplaats. Deze bijzondere situatie roept heel wat vragen op, o.a. wat betreft de onderwerping aa nde arbeidstijdbepalingen, de woning als loonelement en het lot van de conciërgewoning bij het ontslag. Gezien de schaarste en rechtspraak en rechtsleer en de onwennigheid van veel rechtspractici wanneer ze te maken krijgen met deze beroepsgroep, behandelen we in dit boek een aantal specifieke arbeidsrechtelijke aspecten van de tewerstelling van conciërges.
Keywords: Arbeidsrecht