Arbeidsrecht toegepast - Heylen, Dirk, ....-; Verreyt, Ivo, ....- (Antwerpen : Intersentia, 2020)
Dit handboek stelt het Belgische arbeidsrecht op een overzichtelijke wijze voor. De auteurs blijven daarbij stilstaan bij de belangrijkste topics, zonder zich te verliezen in al te verregaande details. De Arbeidsovereenkomstenwet wordt grondig besproken (aangaan van de arbeidsovereenkomst, rechten en plichten van de partijen, schorsing en einde van de overeenkomst). Ook de bepalingen van de Arbeidswet, de Feestdagenwet, de Loonbeschermingswet, de Uitzendarbeidswet en de Arbeidsreglementenwet worden belicht. Concrete voorbeelden en veelvuldige verwijzingen naar de rechtspraak maken de meest ingewikkelde materies aanschouwelijk. Op die wijze biedt het boek een praktische leidraad die zowel geschikt is voor een eerste kennismaking met het arbeidsrecht als voor een meer diepgaande studie ervan. De overzichtelijke indeling maakt 'Arbeidsrecht toegepast' tot een handig werkinstrument.
Keywords: Recht ; Arbeidsrecht; Sociale wetgeving; Arbeidswetgeving