Zorgen voor morgen / : Een historische reflectie op een veranderende samenleving. - Van de Perre, Stijn, 1966- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts nv, 2020)
Wie af en toe een krant openslaat of het nieuws bekijkt, krijgt de indruk dat de wereld snel verandert, en helaas is dat meestal in een negatieve context. Moeten we ons zorgen maken over morgen? En in dat geval, hoe kunnen we zorgen voor morgen?00Voor genuanceerde antwoorden op die vragen, zetten we best een stapje terug. Een historische reflectie op belangrijke thema?s zoals bevolkingsontwikkeling en verstedelijking, milieubewustzijn en duurzaamheid, sociale ongelijkheid en ontwikkeling, economische conjunctuur en technofobie, of politiek geweld, kan ons immers veel bijleren.00In dit boek onderzoeken we de treffendste maatschappelijke veranderingen van de laatste twee eeuwen. We beschrijven betekenisvolle concepten en schetsen opvallende evoluties. De toekomstverhalen van weleer functioneren hierbij als onze rode draad. Die werden lang geleden verzonnen en vertellen ons vandaag eigenlijk meer over de tijd van hun ontstaan dan over de toekomst die ze verbeeldden. Zo worden de zorgen van gisteren een inspiratie voor vandaag.
Keywords: Maatschappijkritiek