Herstructureren in tijden van crisis : wat is het wettelijk kader nu? - Lombaerts, Saskia, ....- (Mechelen : Wolters Kluwer Belgium NV, 2020)
De doelstelling van dit boekje is een eerste toelichting te bieden bij de diverse aspecten die aan bod komen bij een herstructurering. De klemtoon ligt op de soicaal juridsche invalshoek en de rol van de ondernemingsraad en de vakbondsafvaardiging in de verschillende processen. Die materie is bovendien bijzonder delicaat en dit op alle betrokken vlakken (economisch, financieel, commercieel, en vanzelfsprekend op het menselijk vlak); de relaties in de ondermeningen, de toekomstverwachtingen van de werknemers die kunnen blijven en tegenover degenen waarvoor dit niet mogelijk is, de communicatie met werknemers en hun vertegenwoordigers.
Keywords: Ondernemingen ; herstructureringen