Ontslagmotivering in 109 vragen & antwoorden - Plasschaert, Emmanuel, ....-; Jamaels, Evelien, ....- (Mechelen : Wolters Kluwer Belgium NV, 2020)
Collectieve arbeidsovereenkomst nr. 109 betreffende de motivering van het ontlsag van 12 februari 2014 (CAO 109) voet enerzijds het recht in voor de werknemer, uit de private sector, om de convrete redenen te kennen die tot zijn of haar ontslag hebben geleid. Anderzijds kent die CAO de werknemer het recht toe als een forfaitaire schadevergoeding te ontvangen als zijn of haar ontslag kennelijk onredelijk was.
Keywords: Ontslag : motivering