Een plattegrond van de macht : inleiding tot politiek en politieke wetenschappen - Devos, Carl, 1970- (Gent : Academia Press, 2020)
Wat is politiek? Is de Belgische politiek in handen van een elite? En is er nog wel echt sprake van democratie? Met deze en andere intrigerende vragen beginnen de auteurs van Een plattegrond van de macht elk hoofdstuk. Elke paragraaf brengt de lezer vervolgens een stukje dichter bij het antwoord. Verkiezingen, partijen of Europa: elk onderwerp wordt stap voor stap uiteengezet en de lezer krijgt de noodzakelijke uitleg aangereikt om de thematiek te kunnen begrijpen. Volledigheid noch specialisatie is de bedoeling van dit inleidende handboek. Wel wordt een stevige basis gelegd, waarna de lezer via de vele referenties naar literatuur zelf verder op verkenning kan gaan in de wondere wereld van politiek en politicologie. Zo blijft het boek ook lang na de studies een handig naslagwerk.
Eerder verschenen onder de titel: De kleermakers en de keizer : inleiding tot politiek en politieke wetenschappen
Handboek bij cursus 'Politicologie' (Carl Devos)
Keywords: Politicologie