Het droneboek - Jansens, André, ....- (Oud-Turnhout : Gompel&Svacina, 2020)
De drone is een begrip geworden dat in vele gedaanten en onder diverse namen de aandacht opeist. Naast de aanvankelijk vooral militaire toepassingen van het onbemande vliegtuig worden inmiddels vele andere mogelijkheden van de drone ontwikkeld. Het traject van het luchtvaartuig tijdens vijandelijkheden, dat al meer dan een eeuw geleden begon, is vrijwel onbekend. De drone heeft vanaf de eeuwwisseling tijdens lokale conflicten een doorbraak geforceerd. De technologische vooruitgang blijft enorme mogelijkheden bieden. De burgerlijke toepassingen van de drone worden almaar uitgebreider ingezet in steeds meer aspecten van de samenleving. Het verhaal van de drone zit vol verrassingen. Zijn toekomst wordt met de dag nog boeiender. Dankzij een haast onuitputtelijk arsenaal aan bronnen plaatst de auteur de wereld van de drones in een uniek daglicht.
Keywords: Drones