Economie, wat doe je ermee? - Van Riel, Karolien, ....-; Brasseur, Valentijn, ....- (Gent : Owl Press, 2020)
Economie, wat doe je ermee? Dat vragen veel studenten zich weleens af, want werkloosheid, productiekosten, marktprijs... dat alles klinkt voor vele als een ver-van-mijn-bedshow. En toch hebben die economische principes een enorme invloed op bijna alle beslissingen die vandaag in bedrijven en overheden worden genomen. Ze hebben een impact op jouw keuzes, jouw leven en jouw toekomst. Wanneer je de economische principes begrijpt zal je ook zelf in staat zijn betere beslissingen te nemen. Daarom leert dit handboek je daadwerkelijk een antwoord te geven op de vraag: Economie, wat doe je ermee? En dat gebeurt op een bijzondere manier. Bij het openslaan van dit boek word je namelijk gepromoveerd tot CEO van je eigen bedrijfje in artisanale perenlimonade. Op basis van een antal relevante topics leer je hoe economie een antwoord kan bieden op vragen die je jezelf als ondernemer zal moeten stellen. Bovendien leer je hoe economie haar stempel drukt op de bedrijfswereld, de overheid en de maatschappij. Ga de uitdaging aan om van jouw bedrijf een succes te maken!
Keywords: Economie ; Macro-economie.; Economie ; Micro-economie.; Ondernemen