Augmented reality : mogelijkheden en meerwaarde voor merkcommunicatie - Smink, Anne Roos, ....- (Amsterdam : SWOCC, 2021)
Augmented reality (AR) is een technologie die een virtuele, digitale laag over de echte wereld heen projecteert via de smartphone, een digitaal scherm, of een AR bril. Doordat AR echter een relatieve nieuwe technologie is, is het voor veel merken en bedrijven nog onduidelijk wat precies de mogelijkheden zijn van deze technologie, hoe effectief het is om AR in te zetten en voor welke doelgroepen deze technologie geschikt is. Deze SWOCC-publicatie geeft marketing en communicatie-professionals een overzicht van de mogelijkheden en meerwaarde van AR voor merkcommunicatie aan de hand van vijf vragen:1) Wat is Augmented Reality; 2) Wat zijn de mogelijkheden van Augmented Reality voor marketingcommunicatie; 3) Wat zijn de effecten en meerwaarde van Augmented Reality voor consumenten; 4) Wie gebruiken Augmented Reality apps?; en 5) Hoe ziet de toekomst van Augmented Reality eruit? De publicatie eindigt met een checklist voor marketing en communicatieprofessionals. Deze geeft inzicht in de vraag of AR iets voor hun merk zou kunnen beteken, waar aan gedacht moet worden bij de creatieve invulling van de AR ervaring en waar rekening mee moet worden gehouden in de uitvoering.
Keywords: Augmented reality; Merkcommunicatie